H-brwbotc

ADMS

De Advanced Disaster Management Simulator (ADMS) is onze virtual reality simulator die wordt gebruikt voor het opleiden, examineren, en oefenen van brandweerpersoneel. Door in een virtuele wereld te oefenen kunnen scenarios worden getraind die op het oefencentrum niet in de praktijk kunnen worden gesimuleerd, of lastig te organiseren zijn. De inzet van virtual reality simulatie bespaart geld en reduceert milieubelasting..

Onze virtuele oefenwereld heeft een complete militaire vliegbasis waar een groot scala aan scenarios gemaakt kunnen worden zoals vlieguigongevallen, gebouwenbranden, verkeersongelukken, en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Er is een brandweerkazerne op de basis met dezelfde brandweereenheden zoals die bij ons in de praktijk voorkomen, en ook lokale hulpverleningsdiensten zijn beschikbaar. De oefenscenarios zijn levensecht doordat de simulatie gebruik maakt van brand-en blusberekeningen en kunstmatige intellegentie, de acties worden door virtuele brandweermensen uitgevoerd op commando van de bevelvoerders en on-scene commanders.

Op het oefencentrum hebben we een lokaal ingericht met grote schermen waar de virtuele trainingen en examens optimaal worden ondersteund. Ons systeem is ook mobiel, waarmee we training op locatie kunnen aanbieden.

Innovatie Leeromgevingen. Ons doel is om hoogwaardige opleiding en training aan te bieden aan Defensie brandweerpersoneel, zodat zij missiegereed zijn, tegen zo laag mogelijke kosten en met een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Wij kijken bij de ontwikkeling van onze praktijkprogramma’s naar hoe leerdoelen het best bereikt kunnen worden. Oftewel, wat kan met virtual reality en wat moet in de praktijk, en hoe kunnen we dat het best combineren.

Internationale samenwerking. Wij hebben hetzelfde virtueel oefensysteem als de brandweeracademie van het Amerikaanse leger (Goodfellow Airbase). Hierdoor kunnen wij samen scenarios en ervaringen uitwisselen, en standaarden voor NATO-brandweer.

ADMS TEAM