H-brwbotc

Oefengebouw

Het oefencentrum beschikt over een multifunctioneel brandhuis van drie bouwlagen. Dit object beschikt over meerdere ruimten van verschillende grote en inrichting. Alle brandhaarden in dit object zijn gasgestookt. De voordelen hiervan zijn dat de vlamhoogte en hittebelasting makkelijk aan de oefendoelen aangepast kunnen worden en elke oefening eenzelfde brandverloop heeft. Dit maakt het object ideaal voor opleiding en proceduretraining. De vuurhaarden zijn met een druk op de knop te regelen door de instructeur. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de inzet zelf in een specifieke ruimte de oefening te pauzeren, om desbetreffende team uitleg te geven, zonder de andere teams te hinderen. De noodknop is ook een voordeel van het systeem. Met 1 handeling word de gastoevoer naar het brandhuis gestopt en gaat de ventilatie aan. Hierdoor gaan alle brandhaarden uit en is binnen 30 seconden het hele object geventileerd. Waardoor er zonder adembescherming is te handelen.
Tevens is de belasting van de omgeving is door de relatief schone verbranding van gas minimaal. En blijft de uitrusting schoner wat onderhoud eenvoudiger maakt.
Aan de noordzijde van het pand is een ingang voorzien van een zogenoemde ‘pufdeur’ met in de ruimte erachter een roll-over. Hierdoor zijn straalpijptechnieken goed te beoefenen. Via het trappenhuis kunt u naar de office, een ruimte ingericht als kantoortje. Ook komt er een gang uit op het trappenhuis welke ook voorzien is van een rollover.

 

Brandweergebouw